Concert aan Zee, seizoen 2019 – 2020

Klassiek op de Brink 2018

Klassiek op de Brink

8 september 2019 (om 14.00 uur)
Gratis toegankelijk openluchtconcert met saxofonist Johan van der Linden. Vorig jaar met zijn leerlingenorkest, dit keer met de internationaal vermaarde toetsenist Mike del Ferro en Andre Heuvelman, solo trompettist van het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Het concert wordt gegeven op de Brink in Muiderberg.

Zondagmiddagen om 15.00 uur in de Kerk aan Zee in Muiderberg

13 oktober 2019: Divina Insania: Israëlische barokgroep met tenor João Moreira brengt een 17e eeuws Italiaans/Duits programma. Van Monteverdi tot Buxtehude, aangevoerd door Siebe Henstra op klavecimbel.

17 november 2019: Dudok Quartet Amsterdam en accordeonist Vincent van Amsterdam spelen het orgelconcert van J.S. Bach (BWV 1052) en een bijzondere bewerking van Wagners Tristan&Isolde. En u hoort twee Haydn strijkkwartetten.

26 januari 2020: Het Amsterdam Piano Trio
Drie jonge prijswinnaars: pianiste Yang Yang Cai, cellist Alexander Warenberg en violist Shin Sihan demonstreren hun talent met sonates en pianotrio’s van Ravel, Beethoven en Schubert.

1 maart 2020: Trombonist Jörgen van Rijen van het Koninklijk Concertgebouworkest, jazzpianist Dimitar Bodurov en trompettist Miroslav Petkov bouwen een eigenzinnig feestje van klassiek en cross-over repertoire.

19 april 2020: Spectaculair Blokfluit kwintet Seldom Sene en sopraan Klaartje van Veldhoven presenteren “Delight in Musicke”. Engelse renaissance muziek die klonk aan het hof van Henry VIII: Dowland, Purcell, Byrd, Baldwin en anderen.

24 mei 2020: Zoals ieder jaar: Carte Blanche voor Carl van Reenen. Dit keer vraagt hij zijn collega’s van het Utrecht String Quartet om terug te komen naar Muiderberg. Samen spelen ze het pianokwintet van Brahms en werk van Beethoven.

Abonnement voor alle zes concerten: €87,50
Stuur een mail naar concertaanzee@gmail.com

X