Carte Blanche Carl van Reenen: De mooiste pianotrio’s

pianotrio2Op zondag 29 mei kreeg de Muiderbergse pianist en componist Carl van Reenen de ruimte om een programma naar eigen inzicht samen te stellen. Zijn gasten waren Saskia Otto, veelzijdig violiste en cellist Maarten Jansen van het Metropole Orkest. Pianotrio’s van Beethoven, Brahms en Shostakovitch stonden op de lessenaar.

Voor meer informatie over het programma klik hier

Voor meer informatie over de musici klik hier

17 april 2016: Fantasieën en Vocalises

Caroline en Willem BronsRomantiek van Mozart tot Brahms en Vaughan Williams. De éminence grise van de Nederlandse pianisten Willem Brons vereerde ons met zijn komst. Samen met de lyrische coloratuursopraan Caroline Brons verzorgde hij een recital met hoogtepunten uit het liedrepertoire, met bijzondere bijdragen van klarinettist Hein Wiedijk van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Meer informatie over dit concert vindt u hier

6 maart 2016 : Sax aan zee

Johan van der Linde

Johan van der Linden, oprichter van het wereldvermaarde Aurelia Saxofoon Kwartet kwam naar Muiderberg met een aantal muzikale vrienden: bastrombonist Brandt Attema en harpiste Astrid Haring. De geboorte van een uniek trio. De hoofdsponsor van dit concert was HARRY BAKKER SAXOFOONS MUIDERBERG.

Meer informatie over dit concert vindt u hier

 

17 januari 2016: Bach en Caprices met de familie Horsch

Horsch

Het hoogtepunt van ons vorige concertseizoen was het optreden in oktober 2014 van de familie Horsch: Vader Gregor, solocellist van het Koninklijk Concertgebouworkest, met zoon Caspar op viool en dochter Lucie op de blokfluit. Wij zijn er trots op dat zij weer bij ons komen optreden met een programma waarin Bach centraal staat. Ook huisvriendin Alexandra Nepomnyashchaya op klavecimbel is weer van de partij.

Voor het programma klikt u hier.

Voor meer informatie over de musici klikt u hier.

22 november 2015: Duitse durf vervangt Russische lef

Fabian Müller

International Holland Music Session presenteert “Masters on tour”.

De Russische pianist Alexei Tartakovsky is helaas verhinderd omdat hij is doorgedrongen tot de finale van het Hamamatsu Concours in Japan. Maar er is een waardige vervanger: de jonge Duitse pianist Fabian Müller. Al op zeer jeugdige leeftijd won hij vele prijzen. Hij durft het aan om een programma van veeleisende werken te spelen vol lyriek en hogeschoolpianistiek: Ravel, Bartók, Messiaen en afsluitend de Sonate no 15 in D gr, opus 28 “Pastorale van Ludwig von Beethoven. Op 17 januari 2016 speelt Fabian in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Check voor meer informatie over Fabian zijn website

 

11 oktober 2015 : Laatromantische liederen

wiekevanwingerdenIn samenwerking met de Muiderbergse schilder Jan de Beus, die in de kerk exposeert tijdens de Kunstroute, wordt dit concert verzorgd door de dramatische mezzosopraan Wieke van Wingerden die eerder te horen was bij de Nederlandse Opera. De Rückert-Lieder van Mahler staan op het programma. Ook zingt zij werk van Sibelius en Wagner. Ernst Munneke, vooraanstaand liedbegeleider, bespeelt de vleugel.

Voor informatie over het programma en de musici, kijk hier.

 

 

2 juni 2015: Schoolconcert aan Zee

joep van beinumConcert voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de Muiderbergse scholen. Pianist Martijn Willers introduceerde de jonge laureaten Joep van Beijnum, viool en Mirna Ackers op dwarsfluit.

 

foto Carl

 

3 mei 2015: Schilderijen aan Zee

De Muiderbergse pianist en componist Carl van Reenen speelde de volledige piano-uitvoering van de Schilderijen van een Tentoonstelling van Mussorgsky. Samen met klarinettiste Céleste Zewald bracht hij muziek voor klarinet en piano ten gehore: Poulenc, Brahms en Martinu.

Wilt u meer weten over het programma en de musici?

 

Camerata 18008 maart  2015: Beethoven en zijn leraren

Concert van het muziekensemble Camerata 1800

Het ensemble Camerata 1800 bestaat uit Ursula Dütschler (fortepiano), Gadze Heeres (cello) en Evert Jan Schuur (viool)

Wilt u meer weten over het programma en de musici? Kijk dan hier!

 

titia-van-heyst_00125 januari 2015: Reis bij Maanlicht

Sopraan Titia van Heyst en pianiste Sabine van der Heijden als invaller voor Lineke Lever verzorgden een liedrecital in Kerk aan Zee in Muiderberg. Daarmee werd tevens de nieuwe vleugel van de kerk ingewijd.

 Over het concert

Over de musici

 

14 december 2014: feestelijk kerk1Kerstconcert

Met sopraan Annet Lans, Ananda Goud mezzosopraan (beide van het Nederlands Kamerkoor) met pianobegeleiding van Kimball Huigens. Op het programma o.a. een duet uit het Magnificat van Bach, een duet uit een Messe van Rossini en kerstvolksliederen.

 

Horsch12 oktober 2014: Bach en zijn Italiaanse tijdgenoten (o.a. Vivaldi en Scarlatti)

Familieconcert door familie Horsch (vader Gregor is 1e solocellist van het Koninklijk Concertgebouw orkest en dochter Lucie van 15 heeft Nederland vertegenwoordigd bij Eurovision Young Musicians) met cello, viool, klavecimbel en blokfluit.

 

14 september 2014: Sextet Miste Voci terug in Muiderberg.

Na eerder met Kerst en Pasen in Kerk aan Zee te zijn opgetreden, deze keer met een niet feestdaggebonden programma ter ere van Startzondag. Harmonieuze zang met gebruik van oude instrumenten. Toegang gratis.