golfje_09

Vrienden van Kerk aan Zee

De Stichting “Vrienden van Kerk aan Zee” is in 2014 opgericht. De doelstelling van “Vrienden van” is tweeledig: Enerzijds ondersteunen van deze uniek gelegen kerk in Muiderberg, dat als enig gebouw in het dorp de monumentenstatus heeft en anderzijds het organiseren van extra activiteiten in en rondom de kerk. De klassieke concerten zijn daarvan vooralsnog het meest in het oog springend, maar er zijn plannen voor meer activiteiten. De stichting staat op zichzelf en is niet verbonden aan de Protestantse Gemeente, maar werkt in goede harmonie met haar samen.

Bestuur:

Luc Runderkamp, voorzitter

Luc Runderkamp woont vanaf 1974 in Muiderberg. De liefde voor muziek zat er al vroeg in, maar de liefde voor de klassieke muziek kwam pas na zijn veertigste jaar. Oorspronkelijk vooral opera, maar gaandeweg ontdekte hij ook de schoonheid van kamermuziek en koormuziek. Als tenor zingt hij bij Amichorus in Bussum. Met toneelvereniging Stuk voor Stuk Muiderberg maakte hij 30 jaar muzikale producties. Sinds 2012 is hij betrokken bij de organisatie van het Grachtenfestival in Amsterdam.

iconen_34
Wordt vriend van Kerk aan Zee

Word vriend van de stichting “Vrienden van Kerk aan Zee”. Als vriend helpt u dit monument in stand te houden en ondersteunt u de extra activiteiten zoals de concerten.
Lees hier meer of neem contact met ons op.

Wij zoeken enthousiaste bestuursleden

Heeft u interesse om samen met ons prachtige concerten te organiseren of ons te ondersteunen bij dit werk? Neem contact met ons op.

Henk van der Veen, secretaris en penningmeester

Henk van der Veen woont sinds 1966 in Muiderberg. Een echte cultuurliefhebber die met zijn vrouw veelvuldig de concerten van de Bachvereniging bijwoont. Ook de opera heeft inmiddels hun warme belangstelling.  Als KPMG consultant is Henk betrokken geweest bij projecten van het Concertgebouw en de Hermitage. Ruim 15 jaar was hij sponsor en bestuurder van International Holland Music Sessions, een stichting die masterclasses verzorgt en talentvolle jongeren begeleidt naar het solistenpodium. Henk is een van de initiatiefnemers van de Stichting Vrienden van Kerk aan Zee. Hij is zeer gemotiveerd om klassieke muziek toegankelijk te maken voor alle Muiderbergers in het enige monument dat het dorp rijk is.

Pieter Jan Meindertsma, lid

Pieter Jan Meindertsma woont vanaf 1995 in Muiderberg en was tot dan toe vooral geïnteresseerd in popmuziek. De liefde voor klassieke muziek kwam bij hem, zoals bij zovelen, op latere leeftijd. Hij luistert graag naar kamermuziek maar vooral symfonische muziek heeft zijn vurige belangstelling. Hij is dan ook een trouwe bezoeker van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Hij speelt pauken, zonder de ambitie dit in een orkest te doen. Hij beleeft veel plezier aan het programmeren en organiseren van Concert aan Zee. Ook is hij verantwoordelijk voor de fondsenwerving.

Anneke Haarsma, lid

Anneke Haarsma is geboren en getogen in Muiderberg. Zij heeft altijd in de gezondheidszorg gewerkt en is sinds kort met pensioen. Daarnaast was zij als vrijwilliger actief, met name gericht op de begeleiding van jongeren. Bovendien gaf ze 33 jaar fitness-trainingen, wat toen nog ski-gymnastiek genoemd werd. Anneke komt uit een muzikale familie met uitvoerende musici. Zelf houdt ze het bij zang en blokfluit op amateur niveau. Klassieke muziek ligt haar na aan het hart en het realiseren van een concertserie in het mooie Muiderberg verschaft haar veel genoegen.