Skip to main content

Fluitsextet aan Zee | zondag 12 maart 2017

By 31 januari 2017maart 14th, 2017Nieuws Concert aan Zee, Vorige concerten

6Sense werd geïnitieerd door de Nederlandse Fluit Academie en wordt gecoacht door haar artistiek leider Emily Beynon, solo fluitiste van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze komen naar Muiderberg met een virtuoos en gevarieerd programma waarin hun theatrale en muzikale talenten worden geëtaleerd.

6Sense

Jonge talentvolle fluitistes die ieder afzonderlijk beschikken over unieke karakters en artistieke kwaliteiten. Enthousiast, gedreven, professioneel, veelzijdig, en samen een dynamisch muzikaal ensemble met een groot contrast aan repertoire. Originele composities worden afgewisseld met (eigen) arrangementen uit alle stijlperiodes, gespeeld op alle instrumenten in de fluitfamilie. De piccolo wordt soepel verruild voor een basfluit.

Bekijk het programma

Programma 12 maart 2017

Emily Beynon met Fluitsextet 6Sense betaande uit:

Rieneke Brink
Emeline Dessi
Rozemarijn van Egeren
Linda Speulman
Marjolein Vermeeren
Marije Weenink

 

Johan Sebastian Bach (1685 – 1750)
Toccata con Fuga in D-klein BWV 565 (1703)

Gioacchino Rossini (1792 – 1868)
Il Barbiere di Siviglia (1816)

Ian Clarke – 1964
Walk like this (2003)

Antonin Dvořák (1841 – 1904)
Slavische Dans opus 72 (1886)

Franz Schubert (1797 – 1828)
Strijkkwintet in C-Groot, D956 (1828)
deel 1. Allegro ma non troppo

pauze 

Wil Offermans – 1957
Luna y sierra (2000)

Joseph Bodin de Boismortier (1689 -1755)
Concert in b-klein op.14 no.4

Ian Clarke 1964
Within (2003)

Claude Debussy (1862 – 1918)
Prélude à l’après-midi d’un faune  (1891-1894)

Gioacchino Rossini (1792 – 1868)
Wilhelm Tell ouverture (1829)

Lees meer over de musici

De musici

biografie Emily Beynon

biografie 6Sense

e-interview

Vraag 1. Musici stel je graag even kort voor aan de bezoekers.

Emily: Ik kom oorspronkelijk uit Wales en ben in juni 1995 naar Nederland verhuisd toen ik de solofluit baan heb gewonnen bij het Concertgebouworkest. Vanaf de aller eerste keer dat ik in een orkest heb gespeeld (toen ik 12 was) wist ik dat ik dat in ieder geval “veel meer wilde gaan doen in mijn leven”… hoewel ik toen niet eens wist dat het een “echte baan” was!! Dus ik voel me enorm gelukkig en vereerd om zo’n droom baan te hebben en ik hou enorm van het leven in Nederland! Verder hou ik enorm van reizen en als musicus op tournée heb ik de gelukkig mogelijkheid om veel van de wereld te mogen zien!

6Sense bestaat uit 6 jonge dames, de meesten net afgestudeerd van het conservatorium. Opgericht in 2015 hebben we al veel bijzondere concerten mogen geven. Onder andere in Rome, Genève, op het grachtenfestival en op radio 4. We willen de fluit een jong en fris imago geven, dit doen we door met veel enthousiasme onze eigen bewerkingen te spelen.

Vraag 2. Jullie spelen alle 7 fluit. Tijdens het concert zullen jullie meerdere soorten fluit gebruiken. Kun je ons daar wat meer over vertellen?

We zullen op 12 maart fluiten van 4 verschillende maten en karakters bespelen; de lichtvoetige (soms een beetje brutaal!) piccolo, natuurlijk ook de “standard C fluit” maar we gaan ook de diepte in met de ’sexy’ altfluit en de wat somber en sober de basfluit!

Vraag 3. 6Sense komt voort uit de (door Emily Beynon opgerichte) Nederlandse Fluitacademie. Kun je ons vertellen wat de Academie voor jullie heeft gedaan/betekend?

Emily: In 2009 heb ik samen met Suzanne Wolff (ervaren zakenvrouw en amateur fluitiste) de Nederlandse Fluit Academie opgericht. Onze doel was (en is!) om Nederlandse middelbaar scholieren te motiveren, stimuleren en inspireren om fluit te blijven spelen en het plezier van samen musiceren met elkaar te laten ervaren. Daarnaast, aan jonge net/bijna afgestudeerde internationale professionals (die een full-time fluit studie hebben gedaan) bieden wij twee cursussen om extra verdieping en verbreding te geven in die eerste, vaak onzeker en kwetsbaar jaren na het eind van hun studie. Inmiddels bieden we ook cursussen aan voor nóg jongere fluitisten (vanaf 9 jaar), maar ook voor vluchtelingen kinderen, fluitdocenten en ook zelfs voor ouders! We hebben ook onze eigen ensemble, het Neflac Ensemble, dat 6 concerten per jaar geeft.

6Sense: De Neflac heeft ons als 6Sense eigenlijk samengebracht. Bijna allemaal hebben we wel één of meerdere keren aan een cursus van de Neflac meegedaan. Zo hebben we Emily leren kennen en is op haar initiatief 6Sense ontstaan. Nog steeds betekent de academie veel voor ons, Emily helpt ons op muzikaal gebied en Suzanne Wolff geeft regelmatig advies over de zakelijke kant van het runnen van een ensemble.

Vraag 4. Wat mogen de bezoekers van het concert verwachten?

Een boeiend programma met een mengsel van origineel voor fluit geschreven werken en ook verassende bewerkingen (gemaakt door de dames van 6Sense zelf!) waarin alle verschillende kanten, karakters en kleuren van de fluit aan bod komen!

X