Skip to main content

6 maart 2016 15.00 uur: Sax aan Zee

By 27 januari 2016september 8th, 2016Nieuws Concert aan Zee, Vorige concerten

Johan van der LindeToen Johan van de Linden de uitnodiging aannam om te komen spelen in Muiderberg, was hij erop gebrand ons kennis te laten maken met het DuoAttemaHaring, een unieke combinatie met Brandt Attema op bastrombone en Astrid Haring op harp. Sinds 2008 veroveren zij de internationale podia met hun unieke sound. Er werden voor hen al veel nieuwe werken geschreven. Naast deze nieuwe composities bewerken Astrid en Brandt bestaande muziek uit allerlei genres.

 

duo brandt attemaJohan is één van Nederlands meest vooraanstaande saxofonisten, oprichter van het wereldvermaarde Aurelia Saxofoonkwartet. Een muzikant pur sang die graag het podium deelt met avontuurlijke musici.

Voor Muiderberg hebben zij een programma in petto vol enerverende, oorstrelende en vurige kamermuziek van een keur aan oude en nieuwe componisten waaronder Hahn, Liszt en Piazzolla

Hoofdsponsor van dit concert is HARRY BAKKER SAXOFOONS, Muiderberg

Toegangskaarten

Kaarten voor het concert kunt u bestellen door € 12,50 per kaartje over te maken op rekeningnummer NL60 RABO 0184841496 t.n.v. Stichting Vrienden van Kerk aan Zee, o.v.v. kaarten concert 7/3. Daarna graag een bevestigings-mail sturen naar concertaanzee@gmail.com met uw naam (de tenaamstelling van uw rekening) en het aantal kaarten. De kaarten liggen dan op naam voor het concert klaar.

Koffie en thee in de pauze zijn inbegrepen.

Voorverkoop in Muiderberg bij Verswinkel Oudshoorn, Dorpsstraat 2

Over de Musici

Johan van der LindeJohan van der Linden

Johan van der Linden studeerde in 1983 af als Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ook volgde hij masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels. Hij was primarius van het wereldberoemde Aurelia Saxofoonkwartet van 1982 tot en met 2013. Het Aurelia heeft 9 cd’s op zijn naam staan en vele buitenlandse tournees.

Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Sinds 1990 is hij lid van het Nederlands Blazers Ensemble. Naast zijn werk als hoofdvak docent Saxofoon aan het Conservatorium in Enschede en Utrecht is Van der Linden werkzaam als freelance saxofonist bij de Nederlandse Symfonie orkesten.

Naast de drukke speel- en lespraktijk houdt Van der Linden zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuw repertoire. Zowel voor zijn eigen Aureliakwartet als ook voor de beginnende saxofonist. Met pianist Henry Kelder vormt hij een duo dat zich richt op speciaal voor het duo geschreven nieuwe muziek.

Brand-Attema1-850x1200

Brandt Attema

Bastrombonist Brandt Attema studeerde bij Ben van Dijk op het conservatorium van Rotterdam en sloot zijn studie met de hoogste onderscheiding af. Hij volgde daarnaast lessen bij fantastische trombonisten en docenten als George Wiegel, Bart van Lier, Michel Becquet, Joe Alessi, Charley Vernon, Michael Mulcahy en Blair Bollinger

Hij is sinds 1999 verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast maakt hij vast deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en het Nieuw Trombone Collectief. Ook remplaceerde hij onder andere bij het Asko/Schoenberg ensemble en bij vele orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In 1999 won Brandt Attema in Guebwiller – Frankrijk het internationale concours voor bastrombone. Sindsdien was hij te gast als solist en docent op diverse gerenommeerde festivals over de hele wereld. Sinds 2007 is Brandt Attema als docent bastrombone verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

In 2008 debuteerde Brandt Attema met zijn vaste duo met harpiste Astrid Haring op het World Harp Congres in Amsterdam. Als duo inspireren zij veel componisten om voor deze bijzondere combinatie te schrijven. Ze speelden concerten in onder andere Brazilië, Singapore, Denemarken, Zweden en Duitsland.

Astrid Haring, 2009

Astrid Haring

Harpiste Astrid Haring studeerde in 2009 Summa Cum Laude af voor haar Masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium bij Ernestine Stoop. Met dit examen won zij de Fock Medaille, een prijs voor het beste examen van het jaar. Tijdens haar Masterstudie heeft Astrid academieplaatsen gehad bij het Residentie Orkest en de Ligeti Academy. Ze volgde masterclasses bij onder andere Edward Witsenburg, Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Daphne Boden, Brigitte Sylvestre, Hugh Webb, Park Stickney en Rosetty de Ruiter.

Astrid heeft een brede interesse in de verschillende disciplines in de kunst en legt zich graag toe op multidisciplinaire- en cross-over projecten, zoals haar samenwerking met de jonge talentvolle choreograaf David Middendorp met de voorstelling ‘15 Minute Universe’, een combinatie van live dans, muziek en animatietechniek. Sinds 2010 werkt Astrid 2010 regelmatig met de Friese zangeres Nynke Laverman.

In 2008 vormde Astrid een duo met bastrombonist Brandt Attema, met wie zij debuteerde op het 10e World Harp Congres in Amsterdam. De succesvolle ontvangst van dit concert heeft hun drijfveer om nieuw repertoire te ontwikkelen voor deze bijzondere combinatie versterkt. Inmiddels hebben zij meerdere componisten geïnspireerd om voor hen te schrijven en speelden zij concerten in binnen- en buitenland.

Naast deze projecten is Astrid zeer actief in de orkest- en ensemblewereld. Zo remplaceerde zij bij alle grote Nederlandse orkesten waaronder het Residentie Orkest, het Asko|Schönberg Ensemble, het Brabants Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook bij de Filharmonie in Antwerpen was zij te gast, evenals bij The Galician Symfony Orchestra, de Marinierskapel, het Ives Ensemble en het Belgische hedendaags muziekensemble Champ d’Action.

X