Skip to main content

Concert aan Zee in de gloria | zondag 27 mei 2018 | 15.00 uur

By 11 mei 2018december 12th, 2018Nieuws Concert aan Zee, Vorige concerten

Het eerste lustrum wordt afgesloten met een fantastisch concert: Camerata RCO dat bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest komt naar Muiderberg. Naast hun reguliere optredens met het orkest spelen ze graag en veelvuldig kamermuziek en toeren daarmee over de hele wereld.

De musici van Camerata RCO ervaren het spelen in kleine ensembles als meer persoonlijk en intiem. Zo leer je je collega’s op een andere manier kennen. Het is verfrissend om de vrijheid te hebben van het kiezen van eigen repertoire en te spelen op andere locaties dan de grote zalen. De energie van het directe contact met het publiek is inspirerend

In de Kerk aan Zee klinkt het klarinetkwintet van Johannes Brahms en de Fantasiestücke van Robert Schumann. Het strijkkwartet opus 59 no.1 van Ludwig von Beethoven is een mooie afronding van seizoen 2017/2018. dat begon met een uitvoering van opus 59 no.2 door het Utrecht String Quartet.

Bekijk het programma

Programma

Robert Schumann (1810 -1856)
Fantasiestücke op. 73 (1849)

Ludwig von Beethoven (1770 -1827)
strijkkwartet op. 59, no. 1 (1806)

pauze

Johannes Brahms (1833 – 1897)
klarinetkwintet op. 115 (1891)

Lees meer over de musici

De musici

Lee

Jae-Won Lee

Violiste Jae-Won Lee is afkomstig uit Seoul. Ze studeerde vanaf 2002 aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs. In 2010 vervolgde zij haar studie bij Mihaela Martin, eerst in Genève en vervolgens – van 2012 tot 2014 – aan de Hochschule für Musik in Keulen. Ze remplaceerde bij onder meer het Orchestre Philharmonique de Radio France en het orkest van de Opéra de Paris.

In 2014 werd Jae-Won Lee aangenomen als plaatsvervangend aanvoerder van de tweede violen van het Seoul Philharmonic Orchestra. Enkele maanden later won ze het proefspel van het Koninklijk Concertgebouworkest en tijdens de tournee naar Seoul in april 2015 maakte ze als remplaçant kennis met haar toekomstige collega’s.

Sinds oktober 2015 is Jae-Won Lee tweede plaatsvervangend aanvoerder van de tweede violen.

 

Oomen

Sjaan Oomen

Sjaan Oomen maakt sinds 1 maart 2014 deel uit van de tweede violengroep van het Koninklijk Concertgebouworkest. Als dochter van componist, pianist en dirigent Antoine Oomen groeide de Amsterdamse op met muziek, en met kunst in het algemeen. Ze tekent, schildert en zingt. Zo was ze lid van kamerkoor Vocoza.

Sjaan Oomen begon haar vioolstudie op zevenjarige leeftijd bij Aimée Broeders. Vanaf haar tiende studeerde zij aan de Jong Talent Afdeling van het Conservatorium van Amsterdam bij o.a. Vesko Eschkenazy. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde ze af bij Ilya Grubert. Ze volgde diverse cursussen en masterclasses, waaronder de International Summer Academy in Leipzig, de Holland Music Sessions in Bergen – waar zij les kreeg van Rudolf Koelman, György Pauk en Josef Rissin – en de Academia Chigiana in Siena.

Vanaf 2005 speelde Sjaan vaak bij de eerste violen van Amsterdam Sinfonietta. Recitals gaf ze onder meer in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, Vredenburg in Utrecht en de Oosterpoort in Groningen. Zij won verschillende prijzen bij Nederlandse concoursen, zoals het SJMN concours en de Iordens Viooldagen. In 2011 bereikte ze de finale van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back; vanaf dat jaar remplaceerde ze regelmatig in het Concertgebouworkest.

 

Vizine

Santa Vižine

Santa Vižine was born in Riga. She graduated from the Jāzeps Vītols Latvian Music Academy in 2011. The violist is a laureate of several Latvian and international competitions.

In December 2017 Santa Vižine joined the Royal Concertgebouw Orchestra. From 2009 to the 2016/17 season, she was principal violist of Gidon Kremer’s chamber orchestra Kremerata Baltica. It brought the privilege of working with outstanding soloists, including Martha Argerich, Mikhail Pletnev, Daniil Trifonov, Lisa Batiashvili, Patricia Kopatchinskaja, Didier Lockwood, Mischa Maisky, Mate Bekavac and Sergei Nakariakov.

As a soloist Santa Vižine has performed with Sinfonia Concertante and Kremerata Baltica. She has also played with the Latvian National Symphony Orchestra, the Gustav Mahler Jugendorchester, the Gothenburg Symphony and Sinfonietta Riga.

In the 2012/13 season she was a member of the Academy of the Royal Concertgebouw Orchestra. Santa Vižine has performed in some of the most prestigious music venues, including Carnegie Hall in New York, the Vienna Musikverein, the Royal Albert Hall in London, Suntory Hall in Tokyo, the Sydney Opera House and the Elbphilharmonie in Hamburg. Festival appearances include the Lockenhaus festival, the Wiener Festwochen, La Folle Journée in Nantes, the Enescu Festival in Bucharest and Chamber Music Connects the World in Kronberg, Germany, where she played alongside Kim Kashkashian, Steven Isserlis, Christian Tetzlaff and Gidon Kremer.

 

Maartje Maria den Herder

Maartje Maria den Herder: cello

 

 

 

 

 

Wiedijk

Hein Wiedijk

Hein Wiedijk studeerde cum laude af bij George Pieterson aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam. Sinds 1996 maakt hij deel uit van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij speelde kamermuziek met onder anderen Han de Vries, Anner Bijlsma, Pieter Wispelwey en Gervase de Peyer. Hein was – samen met pianist  Frankvan Laar  en celliste Larissa Groeneveld – een van de winnaars van het Vriendenkrans Concours in 1987 en won prijzen op diverse internationale kamermuziekconcoursen. Als mede-oprichter van Camerata RCO geeft hij concerten over de hele wereld (Japan, Taiwan, USA en in Europa). Hij maakte cd’s met werken van Beethoven, Brahms, Ravel, Mozart en Mahler

Hein Wiedijk bespeelt klarinetten in c, bes en a uit de collectie van de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest.

X