Skip to main content

Concert aan Zee, seizoen 2019 – 2020

By 30 mei 2019augustus 19th, 2019Nieuws Concert aan Zee

Klassiek op de Brink 2018

Seizoensopening: Klassiek op de Brink

Zondag 8 september 2019  14.00 uur

In de entourage van Swing op de Brink neemt saxofonist Johan van der Linden dit jaar de leiding van een uniek openluchtconcert. Samen met de internationaal vermaarde toetsenist Mike del Ferro en Andre Heuvelman (solo-trompettist Rotterdams Filharmonisch Orkest) brengt Van der Linden een spannend programma: Vrije improvisaties, jazz, klassiek en eigen composities.

Zondagmiddagen om 15.00 uur in de Kerk aan Zee in Muiderberg

13 oktober 2019: Divina Insania: Israëlische barokgroep met sopraan Lauren Armishaw brengt een 17e eeuws Italiaans/Duits programma. Van Monteverdi tot Buxtehude, aangevoerd door Siebe Henstra op klavecimbel.

17 november 2019: Dudok Quartet Amsterdam en accordeonist Vincent van Amsterdam spelen het orgelconcert van J.S. Bach (BWV 1052) en een bijzondere bewerking van Wagners Tristan&Isolde. En u hoort twee Haydn strijkkwartetten.

26 januari 2020: Het Amsterdam Piano Trio
Drie jonge prijswinnaars: pianiste Yang Yang Cai, cellist Alexander Warenberg en violist Shin Sihan demonstreren hun talent met sonates en pianotrio’s van Ravel, Beethoven en Schubert.

1 maart 2020: Trombonist Jörgen van Rijen van het Koninklijk Concertgebouworkest, jazzpianist Dimitar Bodurov en trompettist Miroslav Petkov bouwen een eigenzinnig feestje van klassiek en cross-over repertoire.

19 april 2020: Spectaculair Blokfluit kwintet Seldom Sene en sopraan Klaartje van Veldhoven presenteren “Delight in Musicke”. Engelse renaissance muziek die klonk aan het hof van Henry VIII: Dowland, Purcell, Byrd, Baldwin en anderen.

24 mei 2020: Zoals ieder jaar: Carte Blanche voor Carl van Reenen. Dit keer vraagt hij zijn collega’s van het Utrecht String Quartet om terug te komen naar Muiderberg. Samen spelen ze het pianokwintet van Brahms en werk van Beethoven.

Abonnement voor alle zes concerten: €87,50
Stuur een mail naar concertaanzee@gmail.com

X