Skip to main content

Dudok & Vincent | Zondag 17 november, 15.00 uur

By 30 oktober 2019december 5th, 2019Nieuws Concert aan Zee, Vorige concerten

De Dudoks komen terug naar Kerk aan Zee in Muiderberg. Dit keer met een lichter programma dan in 2018. Strijkkwartetten van Haydn staan op de lessenaars. Opus 20, nummer 3 en 4, onlangs op CD vastgelegd en alom bejubeld.

Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Met openhartig en bezield spel delen ze de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. Ze laten zien én horen dat de muziek die ze spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt.

Vincent van Amsterdam

Vincent van Amsterdam is een groot promotor van de klassieke accordeon. Wie Van Amsterdam vraagt waarom hij Bach op accordeon speelt, krijgt steevast als antwoord: “Waarom niet? De meeste van zijn klavierwerken zijn zo geschreven dat ze zonder aanpassing op het accordeon gespeeld kunnen worden. Ik voel me trouwens ook helemaal geen accordeonist, maar veel meer een muzikale boodschapper die toevallig accordeon als instrument heeft gekozen. In het geval van Bach: je vergeet dat je naar accordeon luistert. De muziek ontstijgt het instrument. Je hoort Johann Sebastian Bach.’’

Gezamenlijke Bewerking van orgelconcert BWV 1052

Samen met de Dudoks speelt hij een bewerking van het befaamde orgelconcert BWV 1052 van Bach. Vertrouwde klanken in een bijzondere interpretatie.  Ook Richard Wagners Tristan und Isolde wint aan betekenis als het in deze samenstelling gespeeld wordt. Max Knigge bewerkte de Ouverture en Liebestod voor strijkkwartet en accordeon.

Programma

Dudok Quartet Amsterdam

Judith van Driel – viool

Marleen Wester – viool

Marie-Louise de Jong – altviool

David Faber – cello

Vincent van Amsterdam – accordeon

MUZIEK

Joseph Haydn  (1732-1809)
strijkkwartet opus 20 no.3 in G klein

Joseph Haydn (1732–1809)
strijkkwartet opus 20 no.4 in D groot

Pauze

Johann Sebastian Bach (1685-`750)
orgelconcert BWV 1052 voor strijkkwartet en accordeon

Richard Wagner (1813-1883)
Ouverture en Liebestod uit Tristan und Isolde bewerkt door Max Knigge voor strijkkwartet en accordeon

Meer over de musici

https://dudokquartet.com/nl/het-kwartet/

https://www.vincentvanamsterdam.nl/biography

X