Skip to main content

“In quarantaine” | Zondag 19 april, 15.00 uur Livestream

By 7 april 2020december 15th, 2020Nieuws Concert aan Zee, Vorige concerten

Het concertleven in Nederland is zo goed als stil gevallen. De podia zijn leeg en musici zitten werkloos thuis. Ook de concerten in Kerk aan Zee in Muiderberg dreigen te worden afgelast. Publiek en musici in dezelfde ruimte is niet toegestaan als niet voldaan kan worden aan de regels van social distancing.
Nu zijn er musici die geen afstand van elkaar hoéven te houden omdat ze in het dagelijks leven altijd bij elkaar zijn. Zij kunnen samen muziek maken en dat optreden kan via een livestream bij de mensen thuis worden gebracht. En dat is precies wat gaat gebeuren: Op zondagmiddag 19 april om 15.00 uur is er gewoon Concert aan Zee. Dit maal zonder wandeling naar Kerk aan Zee. Thuis op uw tv, computer, laptop of tablet voert u www.concertaanzee.com in en u bent er live bij. De toegang is gratis, maar online-donaties worden op prijs gesteld. Hoe? Dat wijst zich vanzelf. Het concert duurt 1 uur.

De Braziliaanse violist Eduardo Paredes Crespo en pianiste Lestari Scholtes komen naar Muiderberg.

De concerten die zij in april in de agenda hadden staan in diverse zalen in Nederland, Monaco en de USA gaan niet door en ze zijn blij dat Concert aan Zee dit podium biedt. Eduardo en Lestari zijn meer dan muzikale vrienden. Samenwonend studeren ze het programma in

Het wordt een memorabel concert op zondag 19 april om 15.00 uur.

Hiermee komen we vrienden, abonnementhouders en vaste bezoekers tegemoet. Simpelweg door het intikken van www.concertaanzee.com kan de hele wereld mee genieten van prachtige kamermuziek op hoog niveau. Het programma duurt 1 uur. Er is geen pauze.

Bekijk het programma

Programma

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)
Sonate nr. 5 opus 24 ‘Frühling’
– Allegro
– Adagio molto espressivo
– Scherzo: Allegro molto
– Rondo: Allegro ma non troppo

Leos Janáček (1854 – 1928)
Viool Sonata
– Con moto
– Ballada
– Allegretto
– Adagio

Cristoph Willibald Gluck (1714 – 1787)
Bewerking van F. Kreisler: Melodie uit Orfeo ed Euridice

Grigoras Dinicu ( 1889 – 1949)
Bewerking van J. Heifetz: Hora Staccato

Henryk Wieniawski (1835 – 1860)
Scherzo Tarantelle opus 16

Lees meer over de musici

De musici

Lestari Scholtes en Eduardo Paredes ontmoetten elkaar tijdens in 2010 tijdens een tournee door Zuid-Amerika. Sindsdien traden zij samen veelvuldig, als duo, maar ook in verschillende andere kamermuziekensembles, waaronder hun pianotrio, Trio 258. Inmiddels zijn zij ook in het privé-leven een stel. Hoogtepunten uit hun muzikale carrière als duo zijn optredens in zalen als Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam en Carnegie Weill Hall in New York.

 

Lestari Scholtes (1984) studeerde bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium (jong talentklas) en sloot zowel haar bachelor- als masterexamen af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast studeerde zij met haar pianoduopartner Gwylim Janssens bij het Silver-Garburg Pianoduo aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover. Lestari won vanaf jonge leeftijd al diverse prijzen op concoursen als het Prinses Christina Concours en het Steinway Piano Concours. Met haar pianoduo won Lestari onder andere het Vriendenkrans Concours, het Internationale Kamermuziek Concours Almere en het Concours Musical de France. Lestari gaf masterclasses aan diverse conservatoria wereldwijd en is regelmatig jurylid bij (inter)nationale concoursen. Ze gaf talloze concerten in Nederland en trad daarnaast op in vele Europese landen en Israël, Georgië, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, Zimbabwe, Mongolië, Japan, China, Zuid-Koera, Indonesië, Myanmar, Brunei, Chili, Bolivia en Peru. Ook trad zij op met onder andere het het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest en het Israël Symphony Orchestra. Sinds 2014 heeft zij haar eigen kamermuziekserie ‘Vrienden van de Kamermuziek’ in de Amstelkerk te Amsterdam. Lestari is samen met Gwylim Janssens oprichter en artistiek-zakelijk leider van het Pianoduo Festival Amsterdam. Ook is zij programmeur van het Grachtenfestival.

 

De Boliviaans-Braziliaanse violist Eduardo Paredes (1984) begon zijn muzikale studies in Cochabamba voordat hij op 14-jarige leeftijd naar Nederland kwam om zijn studie voort te zetten, dankzij een beurs van de Rotary Club. Hij studeerde bij Hans Scheepers, Ofer Falk, Pinchas Zukerman, Gordan Nikolic en Joan Berkhemer. Kamermuziekonderwijs kreeg hij van de leden van het Parkanyi Quartet, Dmitri Ferschtman, leden van het Alban Berg, Vermeer en Fine Arts Quartet. Als solist en in kamermuziekverband trad Eduardo op in Het Concertgebouw in Amsterdam (Kleine Zaal), Carnegie Hall (Weill Recital Hall) in New York, Wigmore Hall in Londen, en diverse landen in Europa, Zuid- en Noord-Amerika, China en Zuid-Afrika. In 2018 was hij finalist van de vermaarde New York Concert Artist World Debut Audition en prijswinnaar van Ibla Grand Prize, een internationaal concours in Italië. Eduardo treedt in Europa regelmatig op met zijn pianotrio 258, in het Stanislavsky String Quartet en in het Aurora Chamber Orchestra.

X