Skip to main content

Jong Talent aan Zee | 10 maart | 15.00 uur

By 7 februari 2024Nieuws Concert aan Zee

Voor u treden op zes finalisten van het Prinses Christina Concours, hét platform voor jonge muzikanten om zich te laten zien in de nog prille fase van hun carrière.

De 18-jarige pianist Thijs Willers uit Bussum was in 2023 de grote winnaar. Tijdens de landelijke finale in de Haagsche concertzaal Amare maakte hij grote indruk. Hij speelt solo maar ook met zijn Trio Tablaux met daarin altvioliste
Elin Haver en klarinettist Gijs Linn.

De 13-jarige Friese trombonist Jisse Kuipers, winnaar in de categorie 12-14 jarigen en winnaar van de persprijs is ook van de partij. Hij wordt op piano en orgel begeleid door Jan Roos.

De 18-jarige violiste Jessica Lukken wordt begeleid door de 17-jarige pianiste Maria Parfonova uit Oekraïne.

Dit concert is een uitgelezen gelegenheid om uw kinderen of kleinkinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. Kinderen van 8 tot 18 jaar zijn welkom, voor hen kost een kaartje € 10,00 (alleen online verkrijgbaar)

Lees meer over het programma

Jisse Kuipers – trombone
Jan de Roos – piano

Launy Grøndahl (1886 – 1960)
Concert voor trombone en piano
– moderato assai ma molto maestoso
– quasi una leggenda: andante grave

Thijs Willers – piano

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)
Sonate 18, opus 31, nr 3 deel 1

Sergei Rachmaninoff (1873 – 1943)
Etudes tableaux, opus 33, nr 2/4

Béla Bartók (1881 – 1945)
Improvisaties op Hongaarse volksliederen, opus 20

Jisse Kuipers – trombone
Jan de Roos – orgel

Alexandre Guilmant (1837 – 1911)
Morceau Symphonique, opus 88

Jan Sandström (1954)
Sang till Lotta

PAUZE

Jessica Lukken – viool
Maria Parfonova – piano

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)
Sonate voor viool en piano, no 4, opus 23
– presto
– andante scherzoso, più allegretto
– allegro molto

Myroslav Skoryk (1938 – 2020)
Carpathian Rhapsody

Trio Tableaux:
Thijs Willers – piano
Elin Haver – altviool
Gijs Linn – klarinet

Max Bruch (1838 – 1920)
Uit acht Stücke, opus 83,
– nr. 1 andante
– nr. 2 allegro con moto
– nr. 3 andante con moto
– nr. 5 Roemeense melodie: andante

Johannes Brahms (1833 – 1897)
Uit zwei Gesänge, opus 91, nr 2
– Geistliches Wiegenlied

Lees meer over de musici

De winnaar van de Nationale Finale van het Prinses Christin Concours in 2023 werd de inmiddels 18-jarige pianist Thijs Willers uit Bussum, leerling aan de Sweelinck Academie aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij les heeft van Mila Baslaswkaya. Eerder was hij al prijswinnaar van het Florence Concours. Hij speelde al in het Concertgebouw en in het Muziekgebouw. Als ‘jonge held’ was hij te gast in Podium Klassiek. Thijs zit op het Gerrit van de Veen College in Amsterdam.

De 13-jarige trombonist Jisse Kuipers uit Hurdegaryp won in 2023 de eerste prijs in de categorie 12-14 jarigen tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours en ging ook met de persjuryprijs naar huis. Jisse begon met trombonespelen toen hij 7,5 was. Hij speelt onder meer in het Jong Trombone Collectief en in het JongNBEnoord. Jisse maakt deel uit van de talentklas van Frans Douwe Slot en krijgt tromboneles van Quirijn van den Bijlaard

 

Violiste Jessica Lukken is 18 jaar en werd op 10-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talentklas van het Conservatorium in Tilburg. Sinds 2020 studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam (Sweelinck Academie). Vanaf 2023 volgt ze de bachelor opleiding in de klas van Maria Milstein en Ilya Grubert. Ze volgde verschillende masterclasses en heeft gesoleerd met meerdere orkesten, waaronder Kamerata Zuid (o.l.v. Frank Adams), het Philips Symfonie Orkest (o.l.v. Jules van Hessen) en het T.O.P. Orkest (o.l.v. Dominic Seldis). Daarnaast speelt ze met veel plezier in het Bosmans String Quartet

Jessica wordt begeleid door de 17-jarige pianiste Maria Parfonova uit Kiev, die nu studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. In Oekrainië won zij prijzen op vele concoursen. Vanaf september studeert ze voor haar bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij Naum Grubert en ook aan de Davidsbündler Muziekacademie in Den Haag.

 

De 20-jarige altvoliste Elin Haver begon op haar 4e met vioolles. Op haar 15e koos ze definitief voor de altviool en ging in de leer bij Judith Wijzenbeek.Tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in 2020 wint ze de Publieksprijs. Op het Britten Altvioolconcours werd ze 2e in 2019 en in 2021. Aan het Conervatorium van Amsterdam heeft ze nu les van Francien Schatborn.

 

Gijs Linn is nu 20 jaar, speelt klarinet sinds zijn 9e en was lid van het Nationaal Jongenskoor. Ook hij viel in de prijzen tijdens het Prinses Christina Concours. Hij werd al jong toegelaten aan de Sweelinck Academie en nu studeert hij bij Bart de Kater (die we kennen van NAKK/Calefax/NBE) aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

X