Skip to main content

Kerst met BrinCQ | zondag 24 december | 15.00 uur

By 8 december 2023januari 1st, 2024Nieuws Concert aan Zee, Vorige concerten

Er is geen betere manier om in kerststemming te komen dan je onderdompelen in kerstgezang. We hebben vocaal ensemble BrinCQ uitgenodigd om op de middag voor Kerstmis in Kerk aan Zee de kerstklokken te luiden. Ze zingen de mooiste Christmas Carols, maar ook minder bekende pareltjes van Rutter, Rheinberger en Clara Schumann. En natuurlijk kan er meegezongen worden in de feestelijk versierde kerk.

BrinCQ werd in 2022 opgericht door vier professionele zangers. Ze begonnen met een Kerstprogramma en dat was direct een voltreffer. Daarop volgde een programma met Brahm’s Liebeslieder Waltzer voor vier stemmen en vierhandig piano. In samenwerking met twee Nederlandse dichters brachten ze dit geliefde werk naar nu.

Sopraan Charlotte Houberg was al vaker in Muiderberg te bewonderen. Recent nog in Così fan tutte, de Carte Blanche van Carl van Reenen. BrinCQ bestaat verder uit mezzosopraan Karin Brunt, tenor Joost van Velzen en bariton Nathan Tax. Ze worden op de vleugel begeleid door Lineke Lever, ook geen onbekende voor het Muiderbergse publiek.

Het concert duurt ruim een uur en heeft geen pauze. Na afloop schenken we Glühwein en warme chocolademelk.

Losse kaarten kosten slechts €22,50 en zijn <op de website> verkrijgbaar en bij Verswinkel Oudshoorn in de Dorpsstraat in Muiderberg

Aan de deur kost een kaartje €25,00 (indien nog beschikbaar)

Kinderen van 8 tot 18 jaar zijn van harte welkom, voor hen kost een kaartje €10,00 (alleen online)

www.concertaanzee.com

www.brincq.nl

Lees meer over het programma

Na een zeer succesvolle kerstreeks in 2022, waarbij het publiek luidkeels mocht meezingen…… maar waar ook prachtig onbekend a capella werk werd gebracht door vocaal kwartet BrinCQ, staan ook dit jaar opnieuw sfeervolle melodieën op het programma. In dit extra lange programma ook bijzonder werk voor kwartet, solozang en piano.

Natuurlijk wordt het onbekendere werk weer gecombineerd met bekende kerstliederen waarbij meezingen is toegestaan!

Dit alles gepaard met gesproken toelichting, veel humor en een glas glühwein na afloop.

 

Lees meer over de musici

Charlotte Houberg, sopraan

Karin Brunt, mezzosopraan

Joost van Velzen, tenor

Nathan Tax, bariton

Lineke Lever, piano

X