Skip to main content

Programma 2018 – 2019

By 11 juni 2018september 17th, 2019Nieuws Concert aan Zee, Vorige concerten

De mooiste kamermuziek in Kerk aan Zee

Het zesde seizoen begint met een gratis evenement op 9 september. Klassiek op de Brink, de dag na Swing op de Brink is ons geschenk aan alle Muiderbergers. Mis het niet! Op 7 oktober begint de reguliere serie die 6 concerten omvat.

Zondag 9 september 2018: Klassiek op de Brink

Ook Concert aan Zee swingt dit jaar op de Brink. Gratis toegankelijk openlucht concert voor het hele dorp. Met het AHSO saxofoonorkest onder leiding van Johan van der Linden. Achttien muzikanten spelen een aanstekelijk programma met stukken van Bach tot Bernstein. Van Erbarme dich tot West Side Story.

Zondag 7 oktober 2018: De fluit in de Belle Epoque

Emily Beynon, eerste fluitist bij het Koninklijk Concertgebouworkest is terug in Muiderberg en stelt een prachtig programma samen, geïnspireerd door kunstenaar Alfons Mucha. Een culturele explosie in Parijs rond de eeuwwisseling, Andrew West bespeelt onze vleugel.

Zondag 25 november 2018: Dudok Strijkkwartet aan Zee

Drie strijkkwartetten uitgevoerd door het Dudok Amsterdam Quartet, een jong maar toch al gerenommeerd ensemble dat blijft verrassen. In 2018 ontvingen ze de buitengewoon prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award. Met Janaček’s Kreuzer Sonate, Beethoven’s Grosse Fuge en de tweede van Pfilzner komt de liefhebber aan zijn trekken.

Zondag 13 januari 2019: Carte Blanche voor Carl van Reenen

De keuze is weer aan de Muiderbergse pianist en componist, een mooie traditie in onze serie Dit keer verrast hij ons met Tsjechische connectie: met klarinettist Karel Dohnal en zijn zus Radka Dohnalova op viool brengt hij ons in de muzikale wereld van Bartók en Khachaturian.

Zondag 24 februari 2019: Vocaal feest aan Zee

Mezzosopraan Karin Strobos en bariton Martijn Cornet zijn verbonden aan het Aalto Operatheater in Essen. Ze vertolken onder meer liederen van Poulenc en Debussy en aria’s van Mozart en Rossini. En als ze duetten zingen vliegen de vonken er vanaf! De begeleiding is in handen van pianist Jan-Paul Grijpink.

Zondag 31 maart 2019: Romances en vioolsonates

Violist Mathieu van Bellen en pianist Omri Epstein maken deel uit van het befaamde Busch Trio, maar ook met zijn tweeën spelen ze de sterren van de hemel. Een programma uit de tijd van de Romantiek met werk van Robert en Clara Schumann en Johannes Brahms.

Zondag 19 mei 2019: Barokfeest met groot ensemble Odyssee

‘In Freundschaft’ is een muzikale ontmoeting van Graupner, Fasch, Telemann en Johan Sebastian Bach. Barokensemble Odyssee speelt concerto’s en suites van deze 18e-eeuwse componisten als feestelijke afsluiting van ons zesde concertseizoen.

 

Kaartverkoop

Voorverkoop                         € 15,00

Aan de kassa                        € 17,50

 

Abonnementen, 6 concerten               € 77,50

Vrienden Kerk aan Zee                        € 70,00

Boezemvrienden Kerk aan Zee            € 65,00

Voorverkoop via www.concertaanzee.com

Of bij Verswinkel Oudshoorn, Dorpsstraat 29, Muiderberg

Abonnement te bestellen per mail: concertaanzee@gmail.com

X