Skip to main content

Raoul Steffani wint Elisabeth Evertsprijs

By 26 september 2016Nieuws Concert aan Zee

Om het jaar wordt de Elisabeth Everstprijs toegekend aan de meest veelbelovende musicus van dit moment. Dit keer is dat Raoul Steffani, de jonge bariton die in Muiderberg zal optreden als afsluiting van het seizoen op 28 mei 2017. Muziekcritici roemen hem om zijn prachtige stem en de innemende wijze waarop hij de verhalen uit de klassieke liederen weet te brengen. Wie hem ziet optreden vergeet bijna dat de bariton nog maar 24 jaar oud is.

Elisabeth Everts

De prijs is vernoemd naar het in 1948 op jonge leeftijd overleden pianotalent Elisabeth Everts. Haar ouders zetten haar muzikale nalanetnschap voort door de prijs naar haar te vernoemen. Eerder werd de prijs gewonnen door de mezzosopraan Cora Burggraaff en de harpist Remy van Kesteren. De prijs kwam voor Raoul Steffani volledig uit de lucht vallen: “Ik was totaal verbaasd. Het is een grote eer, maar het brengt ook een zekere verplichting en druk met zich mee vanwege voorgangers als Ronald Brautigam en Wibi  Soerjadi”.

Uitreiking 30 oktober Concertgebouw

De prijs wordt uitgereikt op 30 oktober in het Concertgebouw om 10 uur in het radioprogramma Spiegelzaal. Eerder dit jaar was Raoul Steffani al winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours.

X