Skip to main content

Strijkkwartet aan Zee | zondag 1 oktober 2017

By 2 september 2017december 11th, 2017Nieuws Concert aan Zee, Vorige concerten

Net als vorig jaar opent het Utrecht String Quartet ons concertseizoen. Ze maakten een onvergetenlijke indruk met hun keuzes en rake uitvoeringen uit het rijke strijkkwartettenrepertoire. Het USQ geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble.CONCERT-SCHETS-01_03

Hoewel de vier musici van het USQ in Nederland wonen, is hun muzikale wereld grenzeloos. In geen geval wil het ensemble het genre strijkkwartet als een museumstuk behandelen. De musici ontdekken steeds weer iets nieuws, ook in traditionele werken, die gecombineerd worden met noviteiten.

Breed vertegenwoordigd

In Nederland is het USQ in alle belangrijke kamermuziekseries vertegenwoordigd, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, Vredenburg in Utrecht en Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. In juli 2010 maakte het kwartet zijn Canadese debuut tijdens het Ottawa Chamber Music Festival en in 2011 en 2013 volgden concertreizen naar de Verenigde Staten met o.a. een optreden in de Library of Congress te Washington en de Frick Collection in New York.

Radio, televisie en cd

Naast een uitgebreide concertpraktijk houdt het USQ zich ook bezig met opnamen voor radio, televisie en cd. Een omvangrijke collectie cd’s verscheen op het label MDG. Voor deze opnames kreeg het USQ uitstekende kritieken in alle gerenommeerde muziektijdschriften, zoals The Grammophone, het BBC Music Magazine, het USA Fanfare en het Duitse blad Fono Forum.

Bekijk het programma

Programma

Aulis Sallinen (1935)
Kwartet no. 3, Aspects of Peltoniemi Hintrik’s Funeral March (1969)


Jean Sibelius
(1865 – 1957)
Kwartet  “Voces Intimae” opus 56 (1909)

Andante
Allegro molto moderato
Vivace
Adagio di molto
Allegretto (ma pesante)
Allegro

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)
Rasumovsky Kwartet no 8, in e klein, opus 59, no. 2 (1808)

Allegro
Molto adagio
Allegretto
Finale, Presto

Lees meer over de musici

De musici

Lees de biografieën van de leden van het USQ op hun website

X