Skip to main content

Strijkkwartet aan Zee | Zondag 2 oktober 2016

By 5 september 2016oktober 4th, 2016Nieuws Concert aan Zee, Vorige concerten

CONCERT-SCHETS-01_03Voor de eerste keer een strijkkwartet in onze serie. Het Utrecht String Quartet geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble. Hoewel de vier musici van het USQ in Nederland wonen, is hun muzikale wereld grenzeloos. In geen geval wil het ensemble het genre strijkkwartet als een museumstuk behandelen. De musici ontdekken steeds weer iets nieuws, ook in traditionele werken, die gecombineerd worden met noviteiten.

Breed vertegenwoordigd

In Nederland is het USQ in alle belangrijke kamermuziekseries vertegenwoordigd, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, Vredenburg in Utrecht en Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. In juli 2010 maakte het kwartet zijn Canadese debuut tijdens het Ottawa Chamber Music Festival en in 2011 en 2013 volgden concertreizen naar de Verenigde Staten met o.a. een optreden in de Library of Congress te Washington en de Frick Collection in New York.

Radio, televisie en cd

Naast een uitgebreide concertpraktijk houdt het USQ zich ook bezig met opnamen voor radio, televisie en cd. Een omvangrijke collectie cd’s verscheen op het label MDG. Voor deze opnames kreeg het USQ uitstekende kritieken in alle gerenommeerde muziektijdschriften, zoals The Grammophone, het BBC Music Magazine, het USA Fanfare en het Duitse blad Fono Forum.

Programma voor het Strijkkwartet aan Zee

Ludwig von Beethoven: Strijkkwartet  in C mineur opus 18, no. 4
Samuel Barber: Strijkkwartet in B mineur, opus 11
Pjotr I. Tsjaikovski: Strijkkwartet in D groot, opus 11, no. 1

Meer informatie over de musici vindt u op de website het Utrecht String Quartet.

X